Hjelp utviklingen av nettstedet, del artikkelen med venner!

Den beste polske skiskytteren Monika Hojnisz-Staręga (29) avsluttet før-OL-sesongen med to gullmedaljer fra det polske mesterskapet. På ruta i Duszniki-Zdrój triumferte hun på langløpet på 12,5 km og i sprinten på 7,5 km. Hun dukket ikke opp i søndagsløpet fra fellesstarten (også 12,5 km).

I sprintløpet passerte Hojnisz Anna Mąka med 27 sekunder og Joanna Jakieła med 47 sekunder. De bommet alle 10 skudd så langt. Imidlertid ble den katastrofale skytedisposisjonen opprettholdt av skiskytter nr. 2 i Polen, Kamila Żuk. Hun bommet fem ganger til, akkurat som dagen før i det lange løp. Denne gangen betydde det imidlertid en «boks» i annethvert skudd. Kamila avsluttet konkurransen på 6. plass.

I fravær av Hojnisz og Żuk vant Anna Mąka (BKS WP Kościelisko) fellesstarten.

For Monika Hojnisz ender nok en sesong uten plass på pallen i tilfelle den høyeste rangeringen. Toppen av hennes prestasjoner i verdenscupkonkurransene er 6. plass i forfølgelsesløpet i Oberhof (januar i år), og i verdensmesterskapet - 6. plass i stafett. Selv om innbyggeren i Chorzów vant gullmedaljen ved europamesterskapet i sprint, har denne konkurransen en sekundær rollebesetning.

Herresprinten ble vunnet av Andrzej Nędza-Kubiniec med 12 sekunder foran junior-VM-medaljevinneren, Jan Guńka. Den eneste medaljen, gullmedaljen, ble vunnet i det nasjonale mesterskapet av den teoretisk beste polske skiskytteren, Grzegorz Guzik. Han vant løpet fra fellesstarten på 15 km til tross for fire tapte skudd den 20.